نوشته شده توسط : وکیل حقوقی

شما تا چه اندازه با حقوق اداری آشناییت دارید؟ ما در این مقاله سعی بر این داشته تا مفهوم مناسبی از حقوق اداری را برای شما بازگو کنیم. حقوق به مجموعه قانون و قواعدی می گویند که در یک زمان و مکان مشخصی اعمال می شود و دارای ضمانتی برای اجرای دولتی نیز می باشد.
در این حقوق، درباره ی اشخاص حقوقی، حقوق اداری و تشکیلات و وظایف وزارتخانه ها و ادارات دولتی و روابط این سازمان ها با مردم گفتگو میشود، و به همین جهت با حقوق اساسی رابطه ی نزدیکی دارد. در اثر خدماتی که تازگی ها دولت ها عهده دار شده اند روز به روز بر وسعت حقوق اداری افزوده می شود. چنانچه که خواهیم دید، نفوذ حقوق کار در زمره ی شعبه های حقوق عمومی درآورده شده است و احتمال دارد حقوق روستایی نیز به همین سرنوشت دچار شود.

از موارد مهم حقوق اداری، بررسی سازمان و شیوه ی رسیدگی دیوان عدالت اداری است، نهاد نوپایی که زاده ی قانون اساسی جمهوری اسلامی است و می تواند با تصمیم های خود پایه های حقوق اداری اصیل و بومی را در کشور ما قرار دهد و ضامن حقوق اشخاص در برابر تجاوز قوه ی مجریه و مسئولیت های دولت باشد.
حقوق اداری دارای دو بخش اعمال سیاسی و اعمال اجرایی است. تصمیماتی که هیأت وزیران می گیرند، نوعی عمل سیاسی است. اما این اعمال سیاسی از طریق بخشنامه توسط یک وزارتخانه اجرا می شود. حقوق اداری از لحاظ ماهیت تبیین کننده ی قواعد و مقرراتی است که بر حقوق اداری حاکم فرماست و به بیان دیگر به مجموعه ای از قوانین و مقررات متمایز از حقوق خصوصی اطلاق می شود که بر اعمال و افراد موجود در دستگاه های اداری، حاکم و ناظر است و روابط آنها با مردم را تنظیم می نماید.

در حقوق اساسی نحوه ی تشکیل حکومت، اختیارات هیأت حاکمه، آزادی های مشروع، تفکیک قوا و وظایف قوای سه گانه و نظایر آن مورد مطالعه و پژوهش قرار می گیرند. اما در حقوق اداری تشکیلات، نهادها و سازمان های اداری مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرند. خاستگاه حقوق اداری به بعد از انقلاب کبیر فرانسه برمی گردد. با توجه به نیازهای اجتماعی مردم و توسعه ی علم و صنعت، دولت ها موظّف شدند که پاره ای از نیازهای مردم را برآورده سازند. گرچه مسئولیّت دولت ها در گذشته به حفظ حقوق خصوصی افراد خاتمه میافت اما این مسئولیّت گسترش یافت و مسئولیّت جدیدی بر عهده ی دولت گذاشته شد. نظرات سیاسی و عقاید اجتماعی ِ پاره ای از متفکران خصوصاً دولتگرایانی نظیر هگل و مارکس سبب شد تا دولت ها تشویق شوند در امورعمومی مردم دخالت کنند. در واقع دخالت دولت به منظور گسترش طرح های اقتصادی و صنعتی در حدی بود که این احتمال وجود داشته است، که چه بسا دولت نیز به خطا برود و در حین اجرای حقوق عمومی دست به پایمال کردن حقوق خصوصی افراد بزند. بر این اساس تفکر وجود مجموعه ای قواعد و مقررات به نام حقوق اداری پدید گشت و سبب شد تا با پیدایش این رشته از حقوق، دولت از یک طرف اعمال خویش را با آن مجموعه قواعد و مقررات تطبیق دهد و از طرف دیگر حقوق و تکالیف افراد را در حفظ منافع عمومی تدوین نماید. پس حقوق اداری بوجود آمد تا موازنه ای باشد میان اجرای قوانین دولتی و حفظ حقوق خصوص افراد تا امکان حیات جوامع بشری فراهم گردد.

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یافتن جواب سوالاتتان به انجمن سایت مراجعه کرده و این افتخار را به ما بدهید تا این دفتر وکالت، مشاور حقوقی شما در همه عرصه گردد. لازم به ذکر است که ما با وجود وکیل مجرب و خبره دادگستری که بیش از 10 سال سابقه کار در عرصه های مختلف حقوقی، کیفری، خانوادگی و ملکی را دارد، میتوانیم به عنوان تکیه گاهی محکم درکنار شما باشیم.

حقوق اداری



:: موضوعات مرتبط: مقاله , ,
:: برچسب‌ها: اشخاص حقوقی , حقوق اداری , حقوق اشخاص , حقوق خصوصی , حقوق دولت , حقوق عمومی , حقوق وکیل , دستگاه اداری , دفتر وکالت حقوق , قوانین حقوق , قوه مجریه , مشاور اداری , منافع عمومی , وکالت اداری , وکیل اداری , وکیل تجاری ,
:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : وکیل حقوقی

یکی از مراجعات مکرر و پرسش های مطرح شده، قصور هایی است که پزشک یا کادر درمانی در حین مداوای بیمار یا در عمل های جراحی و یا هنگام مراجعه بیمار به مراکز درمانی، مرتکب می شوند. گرچه شما میتوانید با تکیه بر وکیل پایه یک دادگستری ما مسیری موفق و امنی را در شکایات خود دنبال کنید. همانطور که پیداست درمان هایی که توسط پزشک صورت می گیرد پروسه ای طولانی و گاهاً مداوم است و این انتظار از پزشک معالج می رود که طبق تعهد و تکلیف و سوگند به مداوای مراجعان و بیماران خود التزام داشته باشد.

در بحث های دعوی پزشک و بیمار، تنوع فراوان و شرایط خاص وجود دارد و چون نمی شود از یک روند در پیگیری کلیه موضوعات مشترک استفاده نمود پس بهتر است با یک دفتر وکالت و مشاور حقوقی باسابقه قبل از انجام هر کاری مشورت نمایید.

لازم به ذکر است، دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی که مردم می توانند برای رسیدگی به مشکلات و پرونده‌های قضایی خود در رابطه با قصور و تخلفات پزشکی در هر سطحی به آنجا مراجعه کنند و از این طریق می توانند دیه، و خسارات وارد شده را مطالبه کرده و اگر پزشک مرتکب قصور شده باشد مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.
گفتنی است، شورای حل اختلاف (ویژه امور بهداشت) که رسیدگی و حل و فصل اختلافات اعضای جامعه پزشکی با یکدیگر و همچنین اختلافات جامعه پزشکی با سایر اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی در صورتیکه مبلغ خواسته یا محکوم به کمتر از ۵ میلیون تومان باشد و یا در صورتیکه هر دو طرف در خصوص ارجاع پرونده به شورا توافق داشته باشند، در صلاحیت آن می باشد.

این را هم باید گفت، سازمان نظام پزشکی که تخلفات اداری و انتظامی پزشکان را مورد رسیدگی قرار می دهد و نتیجه آن برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود که طیف وسیعی از اقدامات از توبیخ کتبی تا لغو پروانه طبابت به شکل دائمی را در بر می گیرد. لازم به ذکر است در تمامی این موارد آنچه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است نظریه پزشکی قانونی است و مبنای اکثر احکام صادره این نظریه کارشناسی می باشد. در موارد متفاوت و نوع مشکل پیش آمده توسط پزشک، می توان به مراجع مذکور مراجعه و تقاضای رسیدگی نمود. شما میتوانید با طرح سوالات مختلف در انجمن این سایت، از ما مشاوره رایگان بگیرید.

مراحل شکایت از پزشک



:: موضوعات مرتبط: مقاله , ,
:: برچسب‌ها: جرم پزشک , دیه و خسارت , شورای حل اختلاف , شکایت از وکیل , شکایت از پزشک , مراجع قانونی , مشاور حقوقی پزشک , مطالبه وکیل , موکل پزشک , وکالت پزشک , وکیل مدافع , پرونده وکیل , پزشک مجرم ,
:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد

متن دلخواه شما

مشاور حقوقی